Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Lamsfilet met tomaat

  • Ik heb alle tijd
  • Erg makkelijk
  • Iets duurder

Zo klaar en heerlijk mals

Advertentie
Benodigdheden voor 4 personen
  • 600 g lamsfilets
  • 4 takjes kerstomaten
  • 3 el droge sherry
  • 6 el olijfolie
  • 1 snuifje paprikapoeder
  • 1 snuifje korianderpoeder
  • 1 tl marjolein, vers
  • tijm
  • peper
  • zout
Bereiding:
  1. Meng de sherry, 1 el olijfolie, marjolein, paprikapoeder, korianderpoeder, zout en peper goed door elkaar. Wrijf de lamsfilets ermee in en laat ze 2 uur in een schaal marineren.

    Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Was de kerstomaten zonder ze van de takjes te halen. Leg ze in een ovenschaal en strooi er wat tijm en zout en peper over. Doe er de 5 eetlepels olijfolie over en gaar in een de oven gedurende 7 minuten.

  3. Haal het vlees uit de marinade en bak aan beide kanten zo’n 3 minuten op een hoog vuur in 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Haal uit de pan en blus de aanbaksels met de resterende marinade.

  4. Serveer met kerstomaatjes en aardappelpuree op smaak gebracht met verse geitenkaas.

Bron: Culi-pocket

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Johanna

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je la

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien