Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Lamsfilet met tzatziki

  • Ik heb alle tijd
  • Erg makkelijk
  • Iets duurder

Een typisch Grieks gerechtje

Advertentie
Benodigdheden voor 4 personen
  • 600 g lamsfilets
  • 1 komkommer, groot
  • 5 dl Griekse yoghurt
  • 1 el azijn
  • 3 el olijfolie
  • olijfolie, om te bakken
  • 4 teentjes knoflook
  • witte peper
  • zout
Bereiding:
  1. Spoel en rasp de komkommer. Laat 5 minuten uitlekken in een vergiet. Druk er dan het vocht een beetje uit.

    Pers de knoflook 

  2. Meng de knoflook met de yoghurt, de komkommer en de azijn. Breng op smaak met peper en zout. Roer er lepel voor lepel, onder voortdurend roeren, 3 eetlepels olijfolie door. Zet minstens 1 uur in de koelkast.

  3. Wrijf de lamsfilet in met olijfolie en bak het vlees op de grill: 2 minuten aan beide kanten indien het vlees nog rosé mag zijn, iets langer als het doorbakken mag zijn. Kruid met peper en zout.

Sylvia Witteman: “Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken”

Sylvia Witteman moeder ziekenhuis Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week maakt Sylvia zich zorgen om haar moeder in het ziekenhuis.

Mijn oude moeder, alleen thuis, was ’s avonds gevallen en kon niet meer opstaan. Naar haar telefoon kruipen kon ze nog nét. “Goddank!”, zeiden mijn broer, zus en ik tegen elkaar. Het is wonderlijk, hoe je bij zulke rampspoed blij kunt zijn met kleinigheden. In het ziekenhuis bleek haar linkerheup gebroken. Ik zag het op de röntgenfoto. Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken. Ze m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien