Amsterdam Light Festival met korting >

Lamskoteletjes met spinaziesalade

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Met deze koteletjes met een smeuïge puree en een frisse spinaziesalade zet je heel eenvoudig iets bijzonders op tafel.

Benodigdheden voor 4 personen
  • 400 g (gemarineerde) lamskoteletjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 el grove mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 100 g zachte geitenkaas, in stukjes
  • 2 tl honing
  • 7 el olijfolie
  • 300 g spinazie
Bereiding:
  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Klop een dressing van 3 eetlepels olijfolie, de wijnazijn, de honing en zout en peper naar smaak.

  3. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de lamskoteletjes in 2-3 minuten per kant bruin en rosé of naar wens gaar.

  4. Leg de spinazie met de ui en geitenkaas op een schaal. Schenk er de dressing over.

  5. Giet de aardappelen af; vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met de laatste 2 eetlepels olijfolie, de mosterd en zout en peper.

  6. Verdeel de puree over 4 borden. Leg er de lamskoteletjes bij. Serveer met de spinaziesalade.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien