Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Lamsworstjes met Spaanse aardappeltjes

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Een heerlijke Spaanse maaltijd om alvast een beetje in de zomerse sferen te komen. 

Benodigdheden voor 4 personen
  • 500 g tomaten, in plakjes
  • 300 g lamsworstjes
  • 75 g serranohammen, in reepjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bos (20 gr) platte peterselie
  • 2 tl milde of pikante paprikapoeder
  • 6 el olijfolie
  • 900 g aardappelblokjes, koelvers
Bereiding:
  1. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de lamsworstjes in 10 minuten bruin en gaar.

  2. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelblokjes in 8 minuten goudbruin en gaar.

  3. Bak de knoflook 1 minuut mee. Schep er de paprikapoeder met de serranoham en peterselie door. Bak nog 1-2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de tomaat met de uiringen over een schaal. Besprenkel met de resterende 2 eetlepels olijfolie, de azijn, zout en peper.

  5. Verdeel de aardappeltjes over 4 borden. Leg er de lamsworstjes bij en serveer met de tomatensalade.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien