Amsterdam Light Festival met korting >

Lasagne met spinazie en salami

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 400 ml melk
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • ovenschaal (inhoud 1,5 l)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 pak Knorr wereldgerecht lasagne
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 100 g geraspte kaas
  • 300 g verse spinazie, gewassen
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 200 ml water
  • 125 g salami, in blokjes
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 

  2. Verhit een wok en bak hierin de salami ca. 3 minuten. Voeg de paprika en ui toe en bak deze nog even kort mee. Voeg dan ook de spinazie toe en laat deze al omscheppend in ca. 2 minuten slinken.

  3. Schenk het overtollige vocht af. Voeg dan eerst de inhoud van het zakje ‘saus’ toe aan het spinaziemengsel en vervolgens 400 ml melk en 200 ml water. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus 2-3 min. zachtjes koken (de saus blijft dun).
  4. Neem een ingevette ovenschaal. Doe de saus en de lasagnebladen om en om in de ovenschaal. Begin en eindig met een laagje saus.
  5. Strooi als laatste de geraspte kaas erover en bak de lasagne in de oven in 35 à 40 minuten gaar.

  6. Meng de inhoud van het zakje ‘dressing’ met 3 eetlepels (olijf)olie en 3 eetlepels water en schep dit door de tomatenstukjes en halve uiringen.

  7. Aantal kcal: 590 p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien