Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Limburgse vlaai

  • Ik heb alle tijd
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop

Een typisch Limburgs dessert: vlaai met abrikozen

Advertentie
Benodigdheden voor
  • 400 g abrikozenmoes, of appelmoes
  • 7 g verse gist
  • 250 g bloem
  • 1 ei
  • 150 ml melk, lauw
  • 15 g boter
  • 20 g suiker
  • zout
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Zeef de bloem en maak in het midden een kuiltje. Verbrokkel de gist in de lauwe melk en giet het papje erin. Kneed er meteen wat bloem door. Voeg er de suiker en de boter bij. Doe er tot slot een snuifje zout bij en kneed gedurende 15 minuten.

  3. Laat het deeg onder een keukenhanddoek gedurende 30 minuten op kamertemperatuur rijzen. Rol het uit op een met bloem bestoven werkvlak en snij er een cirkel uit die wat groter is dan de vorm.

  4. Beboter de vorm en bestuif hem met bloem. Schik er het deeg in en vul het met fruitmoes naar keuze. Snij repen uit de rest van het deeg en leg ze diagonaal in ruitvorm over de taart. Bestrijk de randen en repen met losgeklopt ei.

  5. Bak de vlaai gedurende 30 à 35 minuten in de oven.

Bron: Libelle Het Blad

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien