Dagje wellness: van 33,50 voor 12,95 >

Linzencurry met zoete aardappel en kerrie

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 3 personen

  • peterselie of koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 2 zoete aardappelen, grote
  • 150 g rijst, zilvervlies
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 rode peper
  • 1 tl komijn
  • 150 g gedroogde linzen
  • 2 tl kerrie
  • 2 cm verse gember, of 2 tl gemberpoeder
  • 600 ml groentebouillon, of 600 ml water en 2 bouillonblokjes
Bereiding:
  1. Snijd de ui, peper, knoflook en gember in kleine stukjes.

  2. Fruit de ui in een beetje olie totdat deze glazig wordt. Voeg dan de peper, knoflook, gember, kerrie en komijn toe en bak voor 1 minuut mee.

  3. Voeg de linzen, groentebouillon en kokosmelk toe en breng al roerend aan de kook. Laat de curry op middelhoog vuur voor 15 minuutjes pruttelen zonder deksel op de pan.

  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in brokken van ongeveer 1 x 1 cm. Als de curry 15 minuten heeft gekookt, voeg je de zoete aardappelen toe en laat je het geheel nog 20 minuten koken.

  6. Probeer een stukje aardappel om te kijken of 'ie gaar is, zo ja: dan is je curry klaar.
  7. Schep een flinke hoeveelheid curry op het bord met een beetje rijst ernaast. Garneer eventueel met wat groene kruiden (peterselie of koriander) en een beetje citroensap en geniet!

  8. Aantal kcal: 583 p.p.

Bron: Phood.nl

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien