Amsterdam Light Festival met korting >

Maaltijdsalade met linzen en geitenkaas

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Deze maaltijdsalade is makkelijk en lekker snel klaar. Ideaal dus als je weinig tijd hebt. Met de klassieke combinatie van linzen, geitenkaas en walnoten zet je in een handromdraai een heerlijke maaltijd op tafel. 

Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 el dijon mosterd
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 blik linzen, 400g, uitgelekt
  • 4 takjes peterselie, fijngesneden
  • 12 plakjes stokbroden
  • 300 g verse geitenkazen, verkruimeld
  • 1 kropsla, buitenste blad verwijderd en de rest in parten
  • 100 g walnoten, geroosterd
  • scheutje zonnebloemolie
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • snufje zout en peper
Bereiding:
  1. Meng de sjalotjes met de mosterd en azijn. Klop er rustig 6 el zonnebloemolie door en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de linzen en de peterselie en laat 30 minuten staan. Zo trekt de dressing lekker in de linzen.

  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Besprenkel de plakjes brood met olijfolie. Verdeel de kaas over de plakjes stokbrood en bak de broodjes 5 minuten in een oven van 200 graden of tot de kaas een beetje kleur heeft gekregen en het broodje krokant.

  3. Meng de sla rustig met de linzen zodat de sla ook de dressing oppikt. Verdeel de sla over borden en schep de linzen die over zijn over de sla. Garneer met de broodjes geitenkaas en de walnoten. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

  4. Tip: is het je niet voedzaam genoeg? Meng wat gehalveerde en gekookte krieltjes met de dressing door de linzen.

  5. Shop de accessoires uit de video bij vtwonen

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien