Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Mango chutney

  • Mag even duren
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 1 pot:
  • 1 mango, rijp
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 1 sjalotje, of klein uitje
  • 25 ml appelciderazijn
  • 1 snufje kurkuma
  • 25 ml honing
Bereiding:
  1. Snijd het sjalotje fijn. Schil de mango en snijd het vruchtenvlees in blokjes. Niet te klein, want het is lekker om nog wat grove stukken mango in je chutney te vinden.
  2. Snijd de gember fijn of pers hem uit met een knoflookpers.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit het sjalotje aan. Voeg nu de mango, gember en azijn toe en laat even pruttelen op laag vuur. Doe de cayennepeper en de kurkuma erbij en laat het geheel 25 minuten zachtjes pruttelen. Roer hier met regelmaat doorheen.
  4. Voeg na 25 minuten de honing toe en laat nog 10 minuten koken op een zo laag mogelijk vuur. Ook hier blijven roeren zodat de chutney niet aanbakt.
  5. Zorg dat je een gesteriliseerd (jam)potje klaar hebt staan en schep hier de chutney in. Laat de chutney goed afkoelen en draai daarna de dop erop. Bewaar de chutney in de koelkast.

Bron: A Fresh Start

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien