Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Marokkaanse kip

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder

Wat je van ver haalt, is verrassend lekker. Dat bewijst dit recept voor Marokkaanse kip wel. Maak een wereldreis in je eigen keuken! 

Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 kippendijen, met vel
  • 1 tl ras el hanout, specerijenmengsel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 uien, in halve ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 50 g gedroogde pruimen
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 1 zoete aardappel, geschild en in plakken gesneden
  • 1 kaneelstokje
  • plukje saffraan, optioneel
  • 1 kippenbouillonblokje, Knorr
  • 350 g couscous
  • koriander, een paar takjes, grof gesneden
  • olijfolie
  • zout en peper
Bereiding:
  1. Bestrooi de kip rondom met de ras el hanout, paprikapoeder en zout en peper naar smaak. Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak de kippendijen in een paar minuten rondom bruin.
  2. Voeg de uien, knoflook, pruimen, abrikozen, aardappel, het kaneelstokje, evt. de saffraan en 500 ml water toe. Breng alles aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Stoof de kip op laag vuur in 30 minuten gaar.
  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Serveer het kipmengsel op de couscous en garneer met koriander.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien