Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Mediterrane bruine bonenstamp

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 8 zongedroogde tomaten in olie (pot), in stukjes
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 kg aardappels, kruimig, geschild en in stukken
  • 2 el Becel Olie Blend
  • 200 ml melk
  • 1 grote pot bruine bonen (660 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 200 g feta, in blokjes
  • 2 tl gedroogde tijm
Bereiding:
  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de sjalot. Schep de bonen erdoor en verwarm 4 minuten zachtjes mee. Schep de tomaat, feta en tijm erdoor.

  3. Giet de aardappelen af. Doe de melk bij de aardappelen in de pan. Stamp de aardappelen op laag vuur tot een smeuïge puree. Stamp de bonen kort mee. 

  4. Breng de bonenstamp op smaak met zout en peper en serveer.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien