Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Mediterrane mosselen

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 paprika, in stukken
  • 1 ciabatta
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 prei, in ringen
  • 4 el Becel Olie Blend
  • peper, naar smaak
  • 4 takjes tijm
  • 300 g tomaten, in parten
  • 200 ml droge witte wijn
  • 4 kg mosselen
  • 3 el Calvé mayonaise
  • 1 takje verse tijm
  • 1 el citroensap
  • peper
Bereiding:
  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen weg die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten. Verhit in een ruime hoge pan de olie. Bak de ui, de prei en de paprika 1 minuut. Leg vervolgens de tomaten en de courgette erop. Schenk de wijn in de pan.

  2. Leg de mosselen op de groenten en bestrooi royaal met peper. Kook de mosselen in 6-8 minuten gaar, tot alle mosselschelpen open staan. 

  3. Schep de mosselen met de groenten in 4 mosselpannetjes of schalen - gooi mosselen die gesloten blijven weg! Serveer de mosselen met een ciabatta.
  4. Meng voor de citroenmayonaise de mayonaise met citroensap, peper en tijm naar smaak.

  5. Serveer de mosselen met de mayonaise en het brood.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien