Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Mediterrane salade met zalmkroketjes

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 250 g paneermeel
  • 100 g bloem + extra
  • 75 g margarine (ongezouten)
  • reddy excellence frituurolie
  • 350 ml visbouillon
  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 50 ml slagroom
  • 2 blikjes roze zalm (à 213 g), in stukjes
  • 3 eieren
Bereiding:
  1. Week de gelatine in ruim koud water. Smelt margarine in een sauspan. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee.

  2. Voeg de visbouillon langzaam toe en klop tot een gladde ragout. Voeg de slagroom toe. Haal de ragout van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine erin op.

  3. Schep de zalm, zout en peper naar smaak door de ragout. Laat de ragout minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.

  4. Vorm 12 kroketten van de ragout. Rol ze door de bloem, het ei en het paneermeel. 

  5. Leg de kroketten minstens 1 uur in de diepvries.
  6. Verhit de Reddy frituurolie tot 175 ºC. Bak 8 kroketten in 4 minuten goudbruin.

  7. Serveer de kroketten op de slamelange met cherrytomaatjes, zongedroogde tomaatjes, rode uiringen en wat kappertjes. Lekker met dillesaus.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien