Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Mediterrane spinaziestamppot

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 tartaartjes
  • 2 rode uien, in ringen
  • 8 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 2 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 pakken spinazie met boursin, à 450 g, diepvries
  • 2 el olijfolie
Bereiding:
  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en schud ze op een bord.

  2. Verhit in de koekenpan de olijfolie. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper en bak het vlees in 8-10 minuten bruin en gaar.

  3. Verwarm de spinazie volgens de aanwijzingen. Neem het vlees uit de pan, houd warm onder een deksel en bak de uiringen in het bakvet.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze met de spinazie tot een romige stamppot. Schep er de tomaatjes, de pijnboompitten en zout en peper naar smaak door. 

  5. Verdeel de stamppot over 4 borden. Serveer met de tartaartjes en de uiringen.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien