Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Mexicaanse gehaktballetjes

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 knoflookbroden, à 175 g, koelvers of diepvries
  • 150 ml tomatenketchup
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 blikken chilibonen, à 400 g
  • 400 g gehaktballetjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 blikje maïs (200 g), uitgelekt
  • 2 el gembersiroop
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 

  2. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de gehaktballetjes bruin aan. Neem ze uit de pan.

  3. Bak in het bakvet de ui, de paprika en de maïs 2 minuten.

  4. Voeg de blikken chilibonen, de gembersiroop en de ketchup toe.
  5. Leg de gehaktballetjes in de saus en stoof ze afgedekt in 15 minuten gaar.

  6. Bak intussen de broden in 10 minuten goudbruin en gaar.

  7. Serveer de gehaktballetjes met het knoflookbrood.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien