Amsterdam Light Festival met korting >

Mexicaanse quinoa met mais en zwarte bonen

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder

Deze Mexicaanse quinoa schotel heeft alles. Het is gezond, het is vegan, het is makkelijk, het is snel, het is kruidig en het is gewoon echt zo mega lekker. (MjamJam)

Benodigdheden voor 4 porties
  • 275 g quinoa, 1 pak
  • 400 ml Knorr groentebouillon
  • 1 blik mais, à 300 g
  • 1 bakje tomatenblokjes, à 400 g
  • 1 verse jalapeno, niet die uit blik, optioneel
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 avocado’s
  • 1 tl chilipoeder, of naar wens
  • 1 tl komijnpoeder
  • sap van een limoen
  • verse koriander
  • 1 blik zwarte bonen, à 400 g
Bereiding:
  1. Snijd de jalapeno (optioneel) en de knoflook zo klein mogelijk. Fruit deze ongeveer een minuut in een hete pan. (Het handigste is om een braadpan of roerbak pan te gebruiken.)
  2. Giet de bonen en mais af en voeg deze toe aan de knoflook en de jalapeno. Voeg nu ook de quinoa, het bouillon, de kruiden en de tomaten toe. Laat dit een minuut of twintig pruttelen. (Als je merkt dat het te droog wordt doe er dan wat extra water bij.)
  3. Voeg als laatste de blokjes avocado, wat koriander (maar bewaar ook wat voor de garnering) en het limoensap toe.

  4. Verdeel de quinoaschotel over 4 borden en serveer.

  5. Tip: ook koud lekker als bijvoorbeeld lunch.

Bron: Mjamjam

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien