Amsterdam Light Festival met korting >

Minirollade met pruimen

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 el munt, fijngehakt
  • 4 cocktailprikkers
  • 100 g bacon
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 100 g gedroogde pruimen, in stukjes
  • tl kaneel
  • 7 el olijfolie
  • 1 kropsla, in parten
  • 2 stuks varkenshaas, à 300 gr
Bereiding:
  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Snijd de varkenshaas als een boek open (niet door!). Meng de pruimen met de kaneel en verdeel over het vlees. Rol het vlees op in de bacon en steek vast met 2 cocktailprikkers. Bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de rollades in 8-10 minuten bruin en rosé of net gaar.

  3. Meng de munt met zout en peper naar smaak door 3 eetlepels olijfolie. Maak de sla aan met de muntolie.

  4. Giet de aardappelen af; vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht en 2 eetlepels olijfolie tot een smeuïge puree. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  5. Snijd de rollades in plakjes en verdeel ze met de puree over 4 borden. Serveer met de salade.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien