Nieuw! Natuuragenda van Marjolein Bastin 2018

Minitulbandjes

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder

Benodigdheden voor 24 stuks

  • 75 g margarine, gesmolten
  • 75 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 70 g maïsmeel
  • 70 g maïsgriesmeel
  • 2 tl bakpoeder, glutenvrij
  • 75 ml melk
  • poedersuiker, voor garnering
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de gesmolten boter met alle suiker en het zout en mix tot een gladde massa.

  2. Mix de eieren erdoor. Meng het maïsmeel, het maïsgriesmeel en het bakpoeder door het eiermengsel. Voeg de melk toe en mix nog even kort. 

  3. Vet de holtes van een vorm voor minitulbandjes in en bestuif met maïsmeel. Klop overtollig meel uit de vorm.

  4. Vul de holtes tot tweederde met beslag en bak de tulbandjes in het midden van de oven in ± 15 minuten goudgeel en gaar. Bewaar de eventuele rest van het beslag afgedekt met een doek en bak hiervan ook tulbandjes.

  5. Druk de cakejes uit de vorm en laat ze 15 minuten afkoelen. Leg ze in een eierdoosje of op een schaal. Bestrooi met poedersuiker en serveer warm.

  6. Let op: het beslag kan aan de dunne kant zijn, maar dit hoort zo. Het maïsgriesmeel heeft extra vocht nodig om gaar en zacht te worden.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien