Amsterdam Light Festival met korting >

Naanbrood met falafel

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 2 personen
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 handje verse spinazie
  • 1 handje cherrytomaatjes
  • 1 ui
  • 1 tl ras-el-hanout
  • 1 el olijfolie
  • 200 g bloem
  • 1 snufje komijn
Bereiding:
  1. Maal voor de falafel de kikkererwten in een keukenmachine fijn. Meng er vervolgens de fijngesneden ui, peterselie, zout, peper, komijn en eventueel een scheutje olie door.

  2. Maak van het kikkererwtenmengsel bolletjes ter grootte van een euro, druk een beetje plat en rol door de bloem. 

  3. Meng voor het naanbrood de bloem met de yoghurt, zodat er een deegje ontstaat. Verdeel ook dit in een paar bolletjes en druk plat. Bak de naan in een droge hete pan (of grillpan). Het broodje is binnen een paar minuten gaar.

  4. Meng de yoghurt met de ras-el-hanout. 

  5. Bak de falafels in een hete pan met ruim olie in een paar minuten goudbruin.

  6. Beleg het naanbrood met spinazie, gesneden cherrytomaatjes en de falafel en schenk er de ras-el-hanout yoghurt overheen.

Bron: Marlotkookt.nl

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien