Nieuw! Natuuragenda van Marjolein Bastin 2018

Oosterse kipkarbonade met rijst

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 4 el sojasaus
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 el koriander, fijngesneden
  • 1 paksoi, in reepjes
  • 300 g pandanrijst
  • 1 tl chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 el zoete chilisaus
  • 4 kipkarbonades
  • 4 el arachideolie
Bereiding:
  1. Verhit in een braadpan 2 eetlepels arachideolie. Bak de kipkarbonades rondom bruin. Voeg de helft van de knoflook, de sojasaus, de chilisaus, het vijfkruidenpoeder en peper naar smaak toe. Schenk er vervolgens 100 ml heet water bij.

  2. Stoof de kip in 25-30 minuten helemaal gaar. Keer de kip twee keer.

  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  4. Verhit in een wok de laatste 2 eetlepels arachideolie. Roerbak de ui met de rest van de knoflook. Voeg de paksoi toe en bak al omscheppend in 4-5 minuten knapperig gaar.

  5. Verdeel de rijst met de paksoi en de kipkarbonades over 4 borden. Lepel de saus over de kip en bestrooi de rijst met de koriander.
  6. Aantal kcal: 620 p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien