Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Ovenrisotto met prei & erwten

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 300 g preien, in ringen
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 300 g doperwten (diepvries) ontdooid
  • 2 el olijfolie
  • 125 ml crème fraîche
  • 300 g risotto
  • 150 g blauwaderkaas, in blokjes
  • 750 ml groentebouillon, van tablet
  • ovenschaal, inhoud 1,5 ltr, ingevet
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
  2. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui. Bak de prei 5 minuten mee, tot de groente zacht is.

  3. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn.
  4. Schep de risotto in de ovenschaal. Schenk er de hete bouillon bij. Bak de risotto 35 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. Schep er de erwten met de crème fraîche en de helft van de kaas door en bak de risotto in nog 5-10 minuten in de oven beetgaar.

  6. Breng de risotto op smaak met de oregano, zout en peper. Strooi er de rest van de kaas over en serveer.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien