Amsterdam Light Festival met korting >

Ovenschotel met aardappel, gehakt en tomaat

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 2 personen
  • 1 tomaat
  • geraspte kaas naar behoefte
  • 1 ui
  • peper en zout
  • water
  • 2 tl tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • 150 g gehakt
  • 140 g tomatenpuree
  • 5 aardappels
Bereiding:
  1. Zet een pan water op en schil de aardappels. Snijd grote aardappels eventueel in stukken. Kook de aardappels ca. 15 minuten totdat ze bijna gaar zijn.

  2. Snijd de aardappels vervolgens in blokjes/partjes en breng ze op smaak met het paprikapoeder. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de tomaat in plakjes.

  3. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook aan. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak deze rul. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg vervolgens een scheut water, snufje zout en peper en de tijm toe.

  4. Even goed mengen en laat het geheel ongeveer 2-3 minuten warmen. Doe de aardappels in een ovenschaal.
  5. Verdeel het gehaktmengsel over de aardappels. Vervolgens leg je de plakjes tomaat op het gehakt en maak het geheel af met een beetje geraspte kaas.

  6. Zet de ovenschotel voor ca. 20 minuten in de oven.

Bron: Lekker&Simpel

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien