Amsterdam Light Festival met korting >

Ovenschotel met gehakt en paprika

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 800 g aardappelen, kruimig
  • 1 scheutje melk
  • 350 g gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • 70 g tomatenpuree, blikje
  • 100 ml water
  • 1 snufje peper en zout
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 el pijnboompitten, optioneel
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroenten, met champignons, à 400 g
  • 1 el Italiaanse kruiden
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Schil de aardappels en kook ze ca. 20 minuten. Giet de aardappels af en stamp ze tot een puree met een scheutje melk en een snufje zout en peper.
  3. Snijd de paprika en knoflook in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de paprika, knoflook, Italiaanse kruiden, snufje zout een peper en roerbakgroente toe. Bak dit ongeveer 5-6 minuten en voeg dan de tomatenpuree en het water toe. Meng alles goed door elkaar en zet dan het vuur uit.
  4. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal. Daar overheen schep je de puree. Maak het geheel af met wat geraspte kaas en eventueel wat pijnboompitjes.
  5. Zet de ovenschotel voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.

Bron: Lekker & Simpel

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien