Amsterdam Light Festival met korting >

Ovenschotel met kabeljauw en sperziebonen

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 600 g kabeljauwfilets
  • 2 courgettes
  • bladpeterselie, gesnipperd
  • witte wijn
  • olijfolie
  • 300 g sperziebonen
  • 250 g cherrytomaatjes
  • peper en zout
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Spoel de courgettes, snijd ze in plakjes en leg ze in een ovenschaal, voeg een scheutje olijfolie toe, bestrooi met peper en zout en zet 5 minuten in de voorverwarmde oven.

  2. Spoel de tomaten. Maak de boontjes schoon en blancheer (= kort koken) ze enkele minuten in lichtgezouten water. Laat schrikken onder ijskoud water.

  3. Snijd de kabeljauwfilets in stukken en doe samen met de boontjes, courgetten en de tomaten in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, een scheutje witte wijn en kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in de oven.

  4. Bestrooi met peterselie en serveer. Lekker met aardappelen in de schil.

  5. Tip van Sandra: lekkere combinatie met sperziebonen: - knoflook, gesnipperd uitje kort bakken, op het laatst verse blokjes tomaat; - uitgebakken spekjes; - afblussen met sojasaus en bestrooien met geroosterde sesamzaadjes; - afblussen met balsamico azijn en bestrooien met geraspte Parmezaanse kaas.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien