Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Paddenstoelen risotto

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Heerlijk rijke versie van deze Italiaanse klassieker. Risotto maken is niet zo moeilijk als je denkt. Zeker als je het een paar keer geprobeerd hebt, draai je je hand er niet meer voor om. Anders dan de Nederlanders, die blijven roeren in de pan, schenken Italiaanse mama's meteen alle bouillon bij de rijst en wachten tot deze helemaal is opgenomen. Lekker makkelijk! Kies de manier die bij jou past!

Benodigdheden voor 4 personen
  • 480 g risottorijst
  • 2 tenen knoflook
  • 4 tabletten groentebouillon
  • 500 g paddenstoelen
  • 160 g grana padano of Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 sjalotten
  • 2 uien
  • 1 scheutje droge witte wijn
  • 16 blaadjes basilicum
Bereiding:
  1. Los de bouillonblokjes op in 1 l water. Snijd vervolgens het sjalotje fijn en de ui in blokjes.

  2. Maak de paddenstoelen schoon, snijd deze in plakjes en hak tenslotte de knoflook.
  3. Fruit het sjalotje aan in de (olijf)olie, voeg de rijst toe en roer tot deze laatste glazig is.
  4. Blus af met de wijn en laat inkoken. Giet nu een flinke scheut bouillon bij de rijst en laat deze langzaam opnemen.
  5. Herhaal dit zo’n 20 minuten, net zolang tot de rijst gaar is. Bak ondertussen de ui met de knoflook en voeg de paddenstoelen toe.

  6. Bak tot deze lichtbruin zijn. Meng, als de rijst gaar is, de padden-stoelen en uien er doorheen.
  7. Verdeel op de borden en bestrooi met wat gehakte basilicum en geraspte kaas.
  8. Aantal kcal: 550 p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien