Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Pasta met zalmfilet en dille

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 400 g zalmfilets
  • 250 ml kookroom, Blue Band finesse voor koken
  • 3 el verse dille
  • 400 g pasta
  • zout en peper naar smaak
  • 100 ml witte wijn
  • 1 el olijfolie
Bereiding:
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking met wat zout beetgaar.

  2. Verwarm ondertussen een beetje olijfolie in een sauspan en fruit hierin de knoflook.
  3. Voeg 2 eetlepels dille, room en wijn toe en laat op een laag vuur zachtjes pruttelen totdat de meeste alcohol is verdampt. I.p.v. wijn kan ook citroensap gebruikt worden om de saus op smaak te brengen. 

  4. Breng de saus verder op smaak met wat zout en versgemalen peper.

  5. Giet de pasta af en doe het terug in de pan. Roer een klein scheutje olijfolie door de pasta. Voeg daarna de saus en de zalm toe en schep alles goed door elkaar.

  6. Verdeel de pasta over 4 borden en maak het geheel af met wat dille.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien