Amsterdam Light Festival met korting >

Pasta-ovenschotel met paprika

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 300 g pasta
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 puntpaprika
  • 1 courgette
  • olie, om in te bakken
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes, à 400 g
  • 50 g margarine
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • 100 g geraspte kaas
  • peper en zout
Bereiding:
  1. Tijd: 20 minuten + 15 minuten in de oven

  2. Verwarm je oven voor op 200 ºC.

  3. Kook de pasta in een ruime pan met water. Snipper het uitje en snijd de knoflook, puntpaprika en courgette in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook aan.

  4. Bak de stukjes paprika en courgette ca. 5 minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg vervolgens de kruiden en de tomatenblokjes toe en laat de saus een minuut of 10 pruttelen.

  5. Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt hiervoor de margarine in een pan en voeg de bloem toe. Meng goed door elkaar ren laat dit 1 minuutje bakken. Voeg beetje voor beetje de melk toe en blijf ondertussen goed roeren met een garde.

  6. Als alle melk is toegevoegd en er een sausje is ontstaan, voeg dan de geraspte kaas toe. Roer goed door en als de kaas gesmolten is, is de bechamelsaus klaar. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

  7. Meng de gekookte pasta door de tomatensaus en schep alles in een ovenschaal. Giet hier de bechamelsaus overheen en strooi als laatste nog wat geraspte kaas over het geheel. Zet de ovenschotel ca. 15 minuten in de oven.

Bron: Lekker & Simpel , lekker en simpel

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien