Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Pasta peperonata

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 500 g tomaten, in partjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 gele paprika, in repen
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tl balsamicoazijn
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 300 g korte pasta, bijv. grote macaroni of penne
  • 2 takjes tijm, alleen blaadjes
  • Parmezaanse kaas
  • 4 rundersaucijzen
Bereiding:
  1. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de saucijzen in 15 minuten bruin en gaar.

  3. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Bak de paprika 3 minuten mee. Voeg de tomaat toe en bak in 6-8 minuten zacht. Breng de peperonatasaus op smaak met de balsamicoazijn, tijm, zout en peper.

  4. Giet de pasta af en schep door de peperonata.
  5. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en leg er een saucijs bij. Rasp er parmezaanse kaas over.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien