Amsterdam Light Festival met korting >

Pastasalade met courgette

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 350 g pasta, zoals penne rigate
  • 1 courgette, in dunne plakken
  • 2 citroenen
  • 100 g rucola
  • 250 g cherrytomaatjes, gele
  • 300 g mozzarella, uitgelekt
  • 100 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
  • 1 bosje basilicum, de blaadjes geplukt
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • snufje zout en peper
  • stokbrood, optioneel
Bereiding:
  1. Kook de pasta beetgaar in water met zout. Verhit een grillpan of barbecue en gril de plakken courgette in ca. 3 minuten gaar. Keer ze regelmatig en snijd vervolgens in stukjes.

  2. Pers 1 citroen uit en meng het sap met 6 el olijfolie extra vergine. Breng op smaak met peper en zout en meng de dressing door de pasta. Voeg de courgette toe en laat 15 minuten staan.

  3. Meng de rucola, cherrytomaatjes, minimozzarella en de hazelnoten erdoor. Rasp de gele schil van de andere citroen over de salade. Verdeel de basilicum erover en serveer met meer olijfolie naar smaak.

  4. Serveer deze pastasalade eventueel met knapperig geroosterd brood.

  5. Tip van Sandra: kies de kleinste courgettes die je kunt krijgen. Hoe kleiner hoe lekkerder. Kleinere exemplaren hebben niet alleen meer smaak, ze zijn ook steviger en verliezen minder vocht tijdens het bakken of grillen.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien