Amsterdam Light Festival met korting >

pastasalade met gemarineerde tomatenvinaigrette

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 300 g parmaham
  • 2 tl mosterd
  • 6 el verse kruiden
  • 3 el extra vierge olie
  • 1 bakje kerstomaat
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 1 teen knoflook
  • 1 gorgonzola
Bereiding:
  1. Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op het pak beetgaar. Snijd intussen de tomaten in kwarten of stukjes en meng ze met de kruiden in een schaal.

  2. Doe de mosterd, knoflook, wijnazijn en olijfolie in een schone (jam)pot, sluit de pot en schud flink tot een gladde vinaigrette. Houd 3 eetlepels van de vinaigrette apart en schenk de rest over de tomaatjes en kruiden en laat 5 minuten marineren. Trek de ham in repen en scheur de mozzarella in grove stukjes.

  3. Giet de pasta af in een vergiet en spoel onder stromend water koud. Laat goed uitlekken. Verdeel de pasta over 4 borden, leg er de ham en mozzarella op en besprenkel met de rest van de vinaigrette.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien