Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Pastei van bladerdeeg met ham en ei

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 160 g hammen, in reepjes
  • 3 lente-uien
  • 40 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 7 eieren
  • peper en zout
Bereiding::
  1. Verwarm de oven voor op 175° C. Beboter een bakblik en bestuif het met bloem.
  2. Bekleed de bodem en de zijkanten van het bakblik met een vel bladerdeeg. Schik de ham in reepjes op de bodem.
  3. Breek de eieren verspreid over de ham. Maak met een scherp mes een sneetje in de dooiers. Strooi daar de geraspte Parmezaanse kaas en de lente- ui over.

  4. Leg er nog een laagje ham op en dek af met het tweede vel bladerdeeg, zodat de damp kan ontsnappen.
  5. Klop het ei los en bestrijk daarmee de bovenkant van het bladerdeeg.
  6. Zet 20 minuten in de oven. Laat even afkoelen in het bakblik, en leg de pastei dan op een rooster.

Bron: Libelle Lekker

Anouks dochter (15) durfde niet meer naar school: “Soms duwde ik haar letterlijk de deur uit”

Anouks dochter - libelle

Premium

De dochter van Anouk (49) veranderde in de brugklas van een vrolijk meisje in een angstige puber. Het werd zo erg dat ze niet meer naar school kon. “Flo bleef zitten, raakte haar vriendinnen kwijt en had nergens meer plezier in.”

Anouk: "Het ene moment zat mijn dochter Flo nog vol enthousiasme aan de keukentafel haar boeken te kaften en zich te verheugen op haar nieuwe leven op de middelbare school. Het volgende moment was er niets meer over van haar optimistische stemming. Na 2 maanden verkeerde ze in een permanente staat van paniek. Ze zeggen dat een mens 2 instinctie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien