Amsterdam Light Festival met korting >

Pasteitje met champignonragout

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 75 g margarine
  • 500 g kastanjechampignons
  • 150 ml witte wijn
  • 400 ml groentebouillon, van tablet
  • 60 g bloem
  • 3 el slagroom
  • 4 pasteibakjes
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Verwarm de pasteibakjes volgens de aanwijzingen in de oven. 

  2. Smelt in een hapjespan 25 g margarine. Bak de champignons 4-5 minuten.

  3. Bak de knoflook 1 minuut mee. Schep de champignons uit de pan. Smelt de resterende 50 g margarine in de pan. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut.

  4. Schenk de wijn en bouillon scheutje voor scheutje in de pan en roer tot een gladde saus. Voeg de champignons met de slagroom en de tijm toe en verwarm 2-3 minuten.

  5. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasteibakjes over 4 borden. Vul ze met de champignonragout en leg er het deksel op.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien