Amsterdam Light Festival met korting >

Pilaf met kip, perzik, ketjap en rijst

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 pakje Conimex kruidenmix, voor Bami
  • 100 ml ketjap manis, Conimex
  • 1 pak rijst, Pandan
  • 1 blik perzik, in stukjes gesneden
  • 2 el sambal manis
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 500 g kipfiletblokjes
Bereiding:
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

  2. Verhit wat olie of margarine in een sudder- of hapjespan en bak hierin de kipstukjes. Fruit de uien mee. Voeg vervolgens de kruiden, ketjap, het bouillonblokje, sambal en een flinke kop water toe. 

  3. Voeg eventueel extra ketjap of water toe. Laat het een half uurtje sudderen met de deksel op de pan. Zo trekken de smaken er goed in.

  4. Snijd ondertussen de perziken in stukjes en warm deze op in de saus. 

  5. Verdeel de rijst over 4 borden en serveer met de pilaf.

Bron: LekkerEtenMetMarlon.nl

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien