Anastasia nu met € 15,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Pilav met kikkererwten

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Op zoek naar gezond en makkelijk recept voor pilav? Probeer dan eens dit recept voor pilav met kikkererwten. Pilav is een rijstgerecht dat oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. De rijst wordt eerst kort gebakken en vervolgens met bouillon en kruiden gegaard. Vervolgens kun je allerlei groenten, peulvruchten en noten toevoegen.

Advertentie
Benodigdheden voor 4 personen
  • 150 g volkoren rijst, basmati
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje kikkererwt
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 handje amandel
  • 1 el paprikapoeder, twee keer halve el
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el komijnzaad, twee keer halve el
  • 1 tl chilivlokken, als je van een beetje pittig houdt
  • peper
  • feta
  • verse munt of peterselie
Bereiding::
  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een bakpan met olie en fruit de ui, knoflook, chilivlokken, kurkuma, een halve el komijnzaad en een halve el paprikapoeder mee. Voeg vervolgens de rijst toe en bak drie minuten mee.
  2. Voeg nu de groentebouillon toe. De rijst moet onder staan, voeg anders nog iets meer bouillon toe. Doe een deksel op de pan en laat de rijst op laag vuur 10 minuten zachtjes koken, tot de bouillon bijna helemaal is opgenomen.
  3. Snijd ondertussen de aubergine en courgette in blokjes. Voeg na de 10 minuten de courgette, aubergine, kikkererwten, amandelen en nog een halve el paprikapoeder en een halve el komijnzaad toe. Laat nogmaals 10 minuten zachtjes staan met de deksel erop.
  4. Voeg eventueel wat feta en/of verse kruiden als peterselie of munt toe.

Bron: Chantal Meijer van Feelgoodbyfood

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien