Amsterdam Light Festival met korting >

Pissaladière met salade

  • Snel klaar
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 bakplaat
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 pot ansjovisfilet
  • 1 pak pizzadeeg, met tomatensaus, koelvers
  • 150 g slamelange
  • 800 g uien, in ringen
  • 2 el rode wijnazijn
  • 5 el olijfolie
  • 1 tl franse mosterd
  • 50 g zwarte olijven
Bereiding:
  1. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de uiringen in 8 minuten lichtbruin en zacht. Verwarm de oven voor op 220 ºC.

  2. Rol het deeg uit op de bakplaat. Bestrijk het deeg met de tomatensaus en beleg met de uiringen, de ansjovisfilets en de olijven. Bestrooi met de tijm en zout en peper naar smaak. Bak de plaattaart in de voorverwarmde oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar.

  3. Klop een vinaigrette van 3 eetlepels olijfolie, de wijnazijn, de mosterd en zout en peper. Maak de slamelange ermee aan. Serveer de pissaladière met de salade.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien