Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Pita falafel met hummus

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 1 bosje peterselie, grof gehakt
  • 3 blikken kikkererwten, uitgelekt
  • 1 ui, in ringen
  • 1 tl gemalen komijn
  • 5 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 4 tomaten, in partjes
  • 2 el citroensap
  • 4 maaltijdpita's
Bereiding:
  1. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine 2 blikken kikkererwten met 2 tenen knoflook, en de komijn.
  2. Voeg de bloem met zout en peper naar smaak toe. Vorm er ca. 16 falafel-balletjes van.
  3. Pureer voor de hummus het laatste blik kikkererwten met de laatste 2 tenen knoflook en ongeveer 3 eetlepels olijfolie tot een smeuïge puree. Breng op smaak met het citroensap, zout en peper.

  4. Verwarm de maaltijdpita’s volgens de aanwijzingen.
  5. Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Bak de falafel in 4 minuten bruin en krokant.

  6. Vul de pita’s met de falafel, tomaat, ui, peterselie en een flinke lepel hummus.
  7. Tip: je kunt ook kant-en-klare falafel balletjes gebruiken.

  8. Aantal kcal: ca. 460 p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien