Mart Visser tas met korting, klik hier

Pittige chili con carne

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • peper en zout
  • 1 scheutje olijfolie
  • 800 g kidneybonen
  • 1 kaneelstokje
  • 2 blikken tomaten
  • 200 g zongedroogde tomaten (in olie)
  • 500 g rundergehakt
  • 1 tl komijn
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 teen knoflook
  • 2 middelgrote uien
Bereiding:
  1. Maal de uien en knoflook in een keukenmachine. Of snijd het met een mes fijn.
  2. Bak het in olijfolie zacht en voeg de chilipoeder, komijn en een beetje peper en zout toe.
  3. Voeg het gehakt toe en bak het rul en gaar.
  4. Maal ondertussen de zongedroogde tomaatjes tot een pasta fijn in de keukenmachine met wat olie uit de pot.
  5. Je kunt ze ook met een mes fijnsnijden, alleen is het dan lastiger om een glad mengel mee te vormen.
  6. Voeg de zongedroogde tomatenpasta, de tomaten, het kaneelstokje en een wijnglas water toe bij het gehaktmengsel. Voeg eventueel ook wat zout en peper toe. Breng het geheel aan de kook met de deksel op de pan. Laat het vervolgens ongeveer 1/2 uur sudderen.
  7. Doe ongeveer 30 min. voor de kooktijd verloopt de kidneybonen erbij!

Bron: Three girls one kitchen

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien