Mart Visser tas met korting, klik hier

Pittige stamppot met mais en kidneybonen

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder

Benodigdheden voor 4 personen

  • 10 aardappels
  • 3 paprika's
  • 2 bakjes cherrytomaatjes
  • 2 uien
  • 2 rode pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik mais, à 300 g
  • 1 blik kidneyboon, à 250 g
  • peper en zout
Bereiding:
  1. Zet een pan met water op. Schil de aardappels en snijd grote aardappels eventueel in tweeën. Kook de aardappels ongeveer 20 minuten.

  2. Snijd de paprika's, tomaatjes, knoflook, rode pepers en de uien in stukjes.

  3. Giet een scheutje olie in een pan en voeg groente toe. Bak dit ongeveer 6-8 minuten totdat de groente wat zachter zijn.

  4. Voeg vervolgens de mais, kidneybonen en een snufje zout en peper toe. Bak dit een paar minuutjes mee en zet dan het vuur uit.
  5. Stamp de aardappels fijn met een beetje kookvocht.
  6. Voeg vervolgens de groenten toe aan de gestampte aardappels en meng alles met een lepel door elkaar heen.

Bron: Lekker & Simpel

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien