Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Pizza van bloemkool met tonijn

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 bloemkool
  • 1 ei
  • 1 bol mozzarella
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el oregano
  • 1 pakje tomatenpassata
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • verse of gedroogde tijm, en/of andere kruiden zoals basilicum en rozemarijn
  • 1 blikje tonijn
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 2 bolletjes mozzarella
  • gedroogde kruiden, zoals oregano, tijm en rozemarijn
Bereiding:
  1. Snijd de ui en pers de knoflook uit. Fruit ze in een pan. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg ook de tomatenpassata, bouillonblokje en de kruiden toe en laat het 30 minuten zachtjes doorkoken.

  2. Maak ondertussen de bodem van de pizza klaar. Verwarm de oven op 200 ºC. Snijd eerst de roosjes van de bloemkool. Snijd deze roosjes superfijn of maal ze in de keukenmachine.

  3. Doe de bloemkool in een afgedekte plastic kom ongeveer een minuut (niet langer!) in de magnetron (zo haal je de bloemkoolsmaak er voor een groot deel vanaf).
  4. Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes en pers de teen knoflook uit. Kluts vervolgens het ei en meng het samen met de mozzarella en de knoflook door de bloemkool tot een deeg.
  5. Vet een ovenplaat in (als je een pizzaplaat hebt, gebruik deze) en spreid het bloemkooldeeg erover uit. Bak de korst in ongeveer 20 tot 30 minuten gaar tot hij goudbruin is.
  6. Beleg de bloemkoolpizzabodem nu. Begin met een laagje tomatensaus en verdeel hier vervolgens brokjes mozzarella en de tonijn over. Garneer met verschillende droge kruiden.
  7. Bak de belegde pizza vervolgens nog 10 minuten!
  8. Aantal kcal: ca. 391 p.p.

Bron: ThreeGirlsOneKitchen

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien