Amsterdam Light Festival met korting >

Plaattaartjes met courgette en mozzarella

  • Mag even duren
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 porties
  • 1 courgette
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 bakje tomaten of cherrytomaatjes
  • 8 tl pesto's
  • 4 tl Italiaanse kruiden
  • 1 bol mozzarella
  • 4 plakken ham
  • 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
Bereiding:
  1. Verwarm je oven voor op 200 °C. Smeer de plakjes bladerdeeg in met een theelepeltje pesto.

  2. Snijd de courgette, ham, mozzarella en tomaat in stukjes. Verdeel deze ingrediënten over de plakjes bladerdeeg.
  3. Breng het geheel op smaak met de Italiaanse kruiden en strooi als laatste wat geraspte kaas over de plaattaartjes.

  4. Zet ca. 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg mooi bruin is.

  5. Serveer ongeveer 2 plaattaartjes per persoon met daarbij een simpele salade van bijvoorbeeld ijsbergsla, tomaat en komkommer.
  6. Aantal kcal: 510 p.p.

  7. Tip van Sandra: kies de kleinste courgettes die je kunt krijgen. Hoe kleiner hoe lekkerder. Kleinere exemplaren hebben niet alleen meer smaak, ze zijn ook steviger en verliezen minder vocht tijdens het bakken of grillen.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien