Nieuw! Natuuragenda van Marjolein Bastin 2018

Pompoensoep met tijm

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 125 ml slagroom, Tip: Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 takjes tijm, alleen blaadjes
  • 1 liter groentebouillon, van tablet
  • 12 volkoren soepstengels, voor erbij
  • 1 biologische pompoen
  • staafmixer of keukenmachine
Bereiding:
  1. Halveer de pompoen. Verwijder met een lepel de draden en pitten. Snijd de ongeschilde pompoen in blokjes. 

  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui met de knoflook. Voeg de kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee.

  3. Schep de pompoen erdoor en bak 2-3 minuten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de pompoen in 15 minuten zachtjes gaar.

  4. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met de tijm, zout en peper. 

  5. Verdeel de pompoensoep over 4 kommen en schenk er de slagroom in. Serveer met de soepstengels.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien