Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Pompoentaart met kip

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 200 g gerookte kipfiletreepjes
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 250 ml slagroom
  • 1 kleine pompoen, ca. 750 g
  • ingevette springvorm (24 cm ø), rasp of keukenmachine
  • 5 eieren
  • 125 g geraspte jonge kaas
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Bekleed de vorm met het deeg. 

  3. Halveer de pompoen. Schep met een lepel de draden en pitten uit de helften. Schil de pompoen met een dunschiller. Snijd de pompoen in parten en rasp grof met een handrasp of in de keukenmachine.

  4. Klop de eieren los met de slagroom, de kaas, de tijm en zout en peper naar smaak. Schep er de pompoen, de kipreepjes en de walnoten door. Schep op de deegbodem.

  5. Bak de pompoenquiche in de voorverwarmde oven in 40 minuten goudbruin en gaar.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien