Amsterdam Light Festival met korting >

Preiroomsoep met zalmgehaktballetjes

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 300 g zalmfilets, zonder huid
  • 2 aardappels, kruimig, in blokjes
  • 1 stokbrood
  • 1 kg prei, in ringen
  • 125 ml Blue Band Finesse
  • 2 el olijfolie
  • 1 l visbouillon, van tablet
  • 100 g kruidenboter
Bereiding:
  1. Verhit in een (soep)pan de olie. Bak de prei 3 min. zonder te kleuren. Voeg de aardappel en de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 min.
  2. Hak intussen in de keukenmachine of staafmixer met hakmolen de zalmfilet fijn. Rol met vochtige handen balletjes van het zalmgehakt. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de zalmgehaktballetjes toe en kook ze in de soep in 5 min. gaar.
  3. Breng de soep op smaak met de room en zout en peper. Schep de soep in 4 kommen. Serveer met het stokbrood met kruidenboter.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien