Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Rabarber compote met yoghurt

 • Snel klaar
 • Erg makkelijk
 • Goedkoop

In mei is rabarber vaak volop verkrijgbaar. Deze rabarbercompote is heerlijk in bijvoorbeeld yoghurt. Normaal wordt rabarber gezoet met normale geraffineerde suiker maar in dit recept wordt de suiker vervangen door appels. Gezond en lekker! (Three girls one kitchen)

Advertentie

Benodigdheden voor 2 personen
 • 1 kg rabarber
 • 500 g appels, bv. Jonagold
 • kaneel, of een opengesneden vanillestokje
 • yoghurt, eventueel voor erbij
Bereiding:
 1. Snijdt een klein stukje van de onder- en bovenkant van de rabarber. Was de rabarber grondig en snijdt het in kleine stukjes.
 2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd deze ook in kleine blokjes.
 3. Doe de rabarber en appel in een grote pan en voeg een klein laagje water toe. Voeg twee eetlepels kaneel of het pulp van een opengesneden kaneelstokje toe.
 4. Breng het water aan de kook en draai het vuur vervolgens laag. Roer regelmatig. Kook de rabarber in ongeveer 10 minuten gaar. Laat de rabarber vervolgens goed afkoelen.
 5. Tip: lekker met yoghurt als toetje!

Bron: ThreeGirlsOneKitchen

20 vragen aan Lex Uiting: “Er zijn anderen die beter zijn, maar ik kan óók iets”

Lex uiting - Libelle

Premium

Presentator Lex Uiting (33) bracht onlangs het nummer Danse Ôs Vreej uit, als eerbetoon aan 75 jaar vrijheid. Hij woont met zijn vriendin Suus in Amsterdam.

Waarom heb je het nummer Danse Ôs Vreej uitgebracht?
“Het is het meest persoonlijke liedje dat ik ooit heb geschreven. Het is het verhaal van mijn omaatje, zij is nu 90. Ik was bij haar op bezoek en ze vertelde over de oorlog, hoe ze tijdens de bevrijding al die jaren oorlog van zich heeft afgedanst.”

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien