Amsterdam Light Festival met korting >

Rijstschotel met tonijn en sperziebonen

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 300 g rijst
  • 2 blikje tonijn op olie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers, kun je eventueel weglaten
  • 400 g sperziebonen
  • 4 paprika's
  • 6 tl pesto's
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el basilicum
  • snufje zwarte peper
  • 100 g feta
Bereiding:
  1. Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak.
  2. Kook de sperziebonen ongeveer 8 minuten.
  3. Snijd de ui, rode peper, feta en paprika’s in stukjes.
  4. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook en rode peper aan. Voeg na ca. 3-4 minuten de stukjes paprika aan. Bak de paprika ongeveer 3-4 minuten mee.

  5. Voeg dan de kruiden, pesto en tonijn toe en meng alles door elkaar.
  6. Voeg daarna ook de gekookte sperziebonen en de rijst toe. Mengen en serveren met de blokjes feta.
  7. Eet smakelijk!
  8. Aantal kcal: ca. 560 p.p.

Bron: Lekker & Simpel

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien