Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Risotto met ham en doperwtjes

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 400 g risotto
  • 2 uien
  • 1 l groentebouillon
  • 200 g hamreepjes, of hamblokjes
  • 200 g doperwtjes
  • 4 el mascarpone
  • 1 handje geraspte (Parmezaanse) kaas
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el olijfolie
Bereiding:
  1. Snipper het uitje. Fruit je ui aan in wat (olijf)olie totdat het glazig is. Voeg je risotto toe en laat ook deze glazig worden.
  2. Voeg een scheut bouillon toe en je kruiden. Zodra de bouillon opgenomen is voeg je weer een beetje bouillon toe. Zorg ervoor dat de rijst bijna continu onder ‘water’ staat. Vergeet niet om regelmatig te roeren. Ga net zo lang door totdat je risotto gaar is en het vocht is opgenomen.

  3. Voeg de laatste 5 minuten de hamreepjes, doperwtjes, mascarpone en geraspte kaas toe.
  4. Serveer met nog een beetje vers gemalen zwarte peper en een beetje extra kaas.

Bron: Lekker & Simpel

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien