Amsterdam Light Festival met korting >

Risotto met kip en bleekselderij

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 el olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g risotto
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 struik bleekselderij, in boogjes
  • 1 l kippenbouillon, van tablet
  • 300 g kipfilets, in reepjes
Bereiding:
  1. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui 1 minuut en bak de kipreepjes 3 minuten mee. Schep de bleekselderij erdoor en bak 2 minuten.

  2. Voeg de risotto toe en bak 1-2 minuten tot de korrels glanzen en glazig zijn.

  3. Voeg de helft van de bouillon toe en laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen. Roer regelmatig en voeg nieuwe bouillon toe als de vorige bijna is opgenomen.

  4. Kook de rijst in 15-20 minuten beetgaar.

  5. Neem de risotto van het vuur en meng er de crème fraîche met de helft van de kaas en peper naar smaak door.
  6. Verdeel de rijst over 4 diepe borden en geef de rest van de kaas erbij.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien