On Your Feet! de Musical vanaf €39, klik hier

Rodekool met pruimen en noten

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 200 ml melk
  • 2 uien, gesnipperd
  • 200 g gedroogde pruimen
  • 75 ml ketjap manis
  • 3 el zonnebloemolie
  • 600 g rode kool, in reepjes
  • 150 g gezouten cashewnoten
  • 2 kg kruimige aardappelen, geschild
Bereiding:
  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Verhit de olie in een wok, fruit de ui en bak de rodekool in 6 minuten al omscheppend beetgaar. Voeg de pruimen en de ketjap toe en bak nog 2 minuten. Voeg vervolgens de noten en peper naar smaak toe.

  3. Giet de aardappelen af, doe de melk bij de aardappelen in de pan en stamp tot een smeuïge puree. Verdeel de puree over 4 borden en schep er de rodekoolroerbak op.

  4. Tip van Sandra: stoof de rode kool eens in de oven (160 graden) in een afgesloten pan. Bak een fijngesneden uitje, dungesneden rode kool erbij. Voeg nu appelblokjes van een appel, 3 kruidnagels, 2 tl suiker,  een scheutje azijn en een klontje boter toe. De oven doet het werk. Na 2 uur is de rode kool heerlijk gaar en zacht.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien