Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Romige kerriezuurkool met worst

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 runderbraadworsten
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 appel, in schijfjes
  • 75 g margarine
  • 1 beker crème fraîche, 125 ml
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 kg vastkokende aardappelen, koelvers
  • 500 g naturel zuurkool, uitgelekt
Bereiding:
  1. Smelt in een koekenpan 25 g boter en bak de worsten in 15 minuten bruin en gaar.

  2. Smelt in een hapjespan 25 g margarine en fruit de ui. Voeg vervolgens de zuurkool toe en stoof deze 10 minuten. Smelt in een koekenpan de laatste 25 g margarine en bak de aardappelen in 10-15 minuten goudbruin en gaar.

  3. Meng de crème fraîche, de kerriepoeder en de appel door de zuurkool en stoof nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de zuurkool met de braadworst over 4 borden en serveer met de aardappelen.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien