Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Romige kruidenrisotto met zalm

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 el peterselie, dille en/of bieslook
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 300 g risotto
  • 1 l visbouillon
  • 1 prei (in ringen)
  • 300 g tuinerwten, diepvries
  • 2 el olijfolie
Bereiding:
  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de sjalot met de prei 2 minuten.

  2. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn erbij. Laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen.
  3. Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen. Roer regelmatig en voeg nieuwe bouillon toe als de vorige bijna helemaal is opgenomen. 

  4. Voeg na 10 minuten de erwten toe.

  5. Kook de rijst in nog 5-10 minuten beetgaar.

  6. Neem de pan van het vuur. Roer de roomkaas erdoor. Schep de zalm met zout en peper naar smaak erdoor. 

  7. Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de kruiden.

  8. Aantal kcal: ca. 410 p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien